Блог дешавања

Drvna olimpijada

Дрвна олимпијада у Шумарској школи 2020.

Ученици наше школе су учествовали у такмичењу у прављењу дрвене кутије за оловке, по датом моделу. Освојили су утешну награду.

Najbolji đaci

Најбољи ђаци у Краљеву

Град Краљево је даривао најбоље ученике књигама у школској 2020/2021. години. Најбољи ученик у основној школи је Јован Главоњић, а најбољи ученик у средњој школи је Милован Величић.

Eko suveniri

Еко сувенири

Радионица Еко сувенири је реализована 28.01.2021. године у организацији Тима за међупредметне компетенције и развој предузетништва. Више слика се налази у галерији.

Čitajmo glasno

Читајмо гласно 28.02.2021.

Радионица поводом обележавања Националног дана књиге.

Ученички рад

Ученик средње школе врло успешно шије двоструко затворени шав, руби кухињску крпу. Браво!

Ученички рад

Ученица другог разреда средње школе врло успешно ради на пешкиру. Браво!

Радионица средње школе

Радионица "Дрога, дуван, алкохол - болести зависности".

Biblioteka

Посета библиотеци 2021.

У оквиру Дечје недеље, чланови Ученичког парламента са својим млађим другарима и другарицама из школе, посетили су Народну библиотеку "Стефан Првовенчани". На дечјем одељењу, љубазне библиотекарке су их упознале са креативним илустрацијама, 3Д фотографијама, разноврсном литературом и занимљивим насловима. Том приликом наши ђаци учествовали су у ликовној радионици и постали су поносни чланови градске библиотеке. Ширили смо љубав према књизи и другарству.

Poseta školi

Посета ученика ОШ "Ђура Јакшић" из Конарева

Нашу школу током Дечје недеље посетили су ученици из ОШ "Ђура Јакшић" из Конарева. У Продуженом боравку наше школе ученици су учествовали у заједничкој радионици и кроз разговор и игру ученици су се упознали и дружили. Ученици су том приликом посетили машинбраварску и кројачку радионицу, као и Кабинет за израду дидактичког материјала, Кабинет за психомоторне вежбе и Сензомоторну собу.Дечја недеља је добар повод за нова познанства, толеранцију и разумевање.

Poklon učeniku

Поклон ученику наше школе

Ученик трећег разреда средње школе је имао жељу да упозна капитена Црвене Звезде и добије његов дрес и та жеља му се испунила.

Poklon učeniku

Донација Дунав осигурања 2021.

Захваљујући донацији "Дунав осигурања" целокупан под у просторији продуженог боравка је замењен новим линолеумом и тепихом.

Didaktička sredstva

Примена дидактичких средстава

У оквиру додатне подршке коју ШОСО "Иво Лола Рибар" пружа редовним школама на територији града Краљева, школа је у сарадњи са Друштвом учитеља Краљева, 20.12.2021. године, организовала предавање "Примена дидактичких средстава у раду са децом са развојним сметњама". Предавање и презентацију материјала осмислила је и реализовала Александра Васиљевић, дефектолог-олигофренолог и логопед. Интресовање је било велико, а утисци након предавања изузетно позитивни.

Čarolija

Чаролија на крају представе

У нашој школи је гостовала позоришна трупа Кофер театра из Београда, са представом "Чаролија на крају представе". За организацију ове посете захвалност дугујемо Културном центру - Рибница, а захвалност су најбоље исказали ученици школе, свих разреда, смехом, узвицима, уздасима и аплаузима.

Čarolija

Донација новогодишњих пакетића 2021.

Захваљујемо се донаторима новогодишњих пакетића за ученике наше школе: Бобан цомерц, Марић центар, Технометал, Меркур, Дунав осигурање, Никола Божовић.

Svetosavska nagrada

Додела Светосавске награде 2022.

Град Краљево је даривао књигама најбоље ученике завршних разреда, основне и средње школе.

Ученички рад

Ученик тречег разреда средње школе врло успешно учи да вари. Браво!

Donacija

Донација Медицинске и Музичке школе 2022.

31.03.2022. су ученици Медицинске и Музичке школе из Краљева одржали приредбу за ученике наше школе и донели им пакетиће.

Инклузивна пракса, посета ученика и наставника из Тузле 2022.

Пројекат „Инклузивна пракса кроз културу и традицију наших градова“ подразумева две размене ученика.

Донација Кола српских сестара 2022.

Захваљујемо се Колу српских сестара које је донирало едукативне играчке за ученике наше школе.

Dan škole

Прослава Дана школе са ученицима Музичке школе 2022.

Дан школе је обележен 21.04. где су ученици наше школе припремили приредбу, а ученици Музичке школе улепшали тај дан својом песмом и игром са нашим ученицима.

Donacije

Донације током школске 2021/2022. године

Током школске 2021/2022. године, нашој школи су својим донацијама помогли и: Рома компанија, Коло српских сестара, Винер Штедише осигурање, Агро Инвест банка, Ресторан Сунце и многи доброчинитељи - појединци. Хвала!

Takmičenje

Такмичење у изради бизнис плана 2022.

Ученици средње школе су са наставницима учествовали на такмичењу у изради бизнис плана у оквиру манифестације Дани едукативности младих иноватора и предузетника, које је одржано 30.09.2022. године у Краљеву.

Radionica

Светски дан менталног здравља 2022.

У нашој школи, 10. октобра 2022.године, обележен је Светски дан менталног здравља. Тим поводом Ученички парламент Уметничке школе и наши ученици, реализовали су заједничку ликовну радионицу у просторијама наше школе, са темом - Када си срећан?

Дружење са ученицима Шумарске школе 2022.

Ученици наше школе су се дружили са ученицима Шумарске школе 16.12.2022. године.

Predstava

Представа "Потрага за Деда Мразом" 21.12.2022.

Културни центар Рибница је реализовао новогодишњу представу за ученике наше школе. Путујуће позориште Кофер театар је донело празничну чаролију изводећи представу "Потрага за Деда Мразом".

Druženje

Дружење са ученицима Економске школе 2022.

27.12.2022. ученици, чланови ученичког парламента Економске школе, посетили су нашу Школу. Упознали су се нашим ученицима и видели како је Школа опремљена,као и како се ради у нашој Школи. У 12 30 часова организована је радионица „Ко сам ја“ са ученицима старијих разреда и делом ученика средње школе. Радионица је била посвећена развоју интегритета ученика. Ученици обе школе су имали прилику да се упознају, да схвате да без обзира на различитости које чине интегритет сваког од њих, постоје и много тога што их повезује. Иста осећања,исте основне потребе и сличне жеље су оно што повезује све људе. Ученици обе школе су после почетне треме заиста уживали у раду. Фалило нам је простора, али није фалило доброг расположења, загрљаја и осмеха.

Donacija

Донације пакетића 2022.

Пакетиће за Нову годину за ученике наше школе су донирали: РВМ картонажа, Metal cars, Дунав осигурање, Интерклима, Гигант, Оливера Мијаиловић и ученици Музичке школе, Медицинске школе и Економске школе.