Блог дешавања

Радоиница

Првенство Србије у атлетици 17.05.2024.

У организацији Заједнице школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом на фудбалском стадиону „Чаир“ у Нишу одржано је Првенство Србије у атлетици. Наша школа имала је девет представника у мушкој и женској конкуренцији. Ученици су освојили 2. место у дисциплини скок из места и 3. место у трчању на 100 м (спринт).

Радоиница

Крос РТС-а 17.05.2024.

Кроз смех и такмичарски дух је одржан Крос РТС-а.

Радоиница

Републичко такмичење 14.05.2024.

Данас су ученици наше школе учествовали на Републичком такмичењу ученика средњих школа за ученике са сметњама у развоју из области текстилства и кожарства, у Нишу, где су освојили похвалинице и медаље.

Радоиница

Дан школе 23.04.2024.

Поводом Дана школе одржане су спортске игре и приредба коју су извели ученици и наставници наше школе, где су им се рецитацијом придружили ученици ОШ "Светозар Марковић".

Радоиница

Републичко такмичење 19.04.2024.

Данас су 2 ученика наше школе учествовала на Републичком такмичењу ученика средњих школа за ученике са сметњама у развоју из области машинства и обраде метала, у Београду, где су освојили вредне награде.

Радоиница

Ускршње радионице 2024.

Ускршње радионице су и ове године одржане у сусрет празнику, где су наши ученици показали своју креативност и успех у забавном, али и одговорном тимском раду.

Радоиница

Светски дан здравља 5.04.2024.

Црвени крст Краљево и њихови волонтери су одржали предавања и радионице за ученике на теме: превенција трговине људима, пружања прве помоћи, промоција хуманих вредности и поступање у несрећама. Црвени крст Краљево је такође донирао одевне предмете за наше ученике.

Радоиница

Дан особа са аутизмом 2.04.2024.

Поводом обележавања Светског дана особа са аутизмом организоване су радионице где су ученици заједно и на различите начине украшавали слагалице, које су знак особа са аутизмом. Сви смо део слагалице.

Радоиница

Дан особа са Дауновим синдромом 21.03.2024.

Поводом обележавања Светског дана особа са Дауновим синдромом ученици су заједно украшавали различите чарапе, које су знак особа са Дауновим синдромом. Нема више стереотипа.

Svečanost

Светосавска награда 29.01.2024.

Поводом обележавања школске славе Светог Саве додељене су награде најбољим ученицима основних и средњих школа. Испред наше основне школе награду је примио Тошић Филип, ученик седмог разреда, док је испред наше средње школе награду примио Сава Ацовић, ученик трећег разреда. Честитамо нашим ученицима и желимо им пуно успеха у наставку школовања.

Svečanost

Светосавска академија 26.01.2024.

Одржана је свечана Светосавска академија на нивоу града у Краљевачком позоришту. Oрганизатори су били: ОШ „Доститеј Обрадовић“ из Врбе, Уметничка школа и ШОСО „Иво Лола Рибар“. Ученици наше школе Лазар и Сава заједно са наставницом Снежаном Станковић су нас представили на достојанствен и похвале вредан начин.

Донација

Инклузивно игралиште јануар 2024.

Захваљујући донацији НИС-а а.д. Нови Сад и Телекома Србије, богатији смо за инклузивно игралиште које се састоји од тобогана са кулом, клацкалице и љуљашке која је прилагођена за децу која користе колица. Све справе су постављене на тартан подлози. Игралиште је потпуно прилагођено потребама ученика наше школе и у њему ученици радо уживају.

Посета

Додела новогодишњих пакетића 29.12.2023.

И ове године смо све ученике наше школе обрадовали новогодишњим пакетићима захваљујћи донацијама наших верних пријатеља: Дунав осигурање, Водовод, Ветеринарски институт, Цип, Корали, Вирџинија, Медицинска школа, ОШ „Јово Курсула“.

Посета

Посета ученика Шумарске школе 28.12.2023.

Данас су нас посетили ученици Шумарске школе који су извели новогодишњу представу за наше ученике. Захваљујемо се ученицима и професорима Шумарске школе.

Посета

Посета ученика ОШ „Јово Курсула“ и Медицинске школе 25.12.2023.

Данас су нас посетили представници ученичког парламента ОШ „Јово Курсула“ и ученици Медицинске школе. Ученици Медицинске школе су извели представу, док су представници ученичког парламента ОШ „Јово Курсула“ обрадовали наше ученике слаткишима и хигијенским пакетима. Овом приликом се захваљујемо ученицима, наставницима и директорима обе школе.

Посета

Деда Мраз на годишњем одмору 19.12.2023.

Данас је у просторијама школе организована новогодишња представа за ученике наше школе. Редакција за децу и младе Културног центра „Рибница“ Краљево организује ову представу под називом „Деда Мраз на годишњем одмору“ у сарадњи са Кофер театром.

Посета

Посета Њ.К.В. принцезe Катаринe и принца Александра Карађорђевића 05.12.2023.

Веома смо поносни што смо имали прилику да поново угостимо Њ.К.В. принцезу Катарину и принца Александра Карађорђевића који су ученицима наше школе донирали играчке и обећали финансијску подршку у будућим пројектима наше школе.

Посета

Посета ученика Музичке, Медицинске и Економске школе 15.11.2023.

Данас су, поводом обележавања Дана толеранције, нашу школу посетили ученици Музичке, Економске и Медицинске школе из Краљева, заједно са професорком Маријом Ђоковић, координатором ученичког Парламента Медицинске школе. Том приликом су ученици извели предиван концерт за ученике наше школе, али и обрадовали их слаткишима и сланишима у којима су сви уживали. Ученици Медицинске школе су такође и донирали новчана средства нашим ученицима.

Посета

Студијска посета 6.10.2023.

Представници школе Centrul Scolar de educate Inkluziva nr.2 Sibiu из Румуније су били у студијској посети нашој школи, где су учествовали у радионицама, а одржана је и презентација дидактичког материјала који се користи у раду са нашим ђацима.

Посета

Крос РТС-а 22.09.2023.

Кроз смех и такмичарски дух је одржан Крос РТС-а.

Посета

Посета Мото клуба Кингс 15.09.2023.

Данас смо угостили чланове Мото клуба Кингс, који су својим присуством и поклонима усрећили наше ђаке.

Посета

Ђаци генерације 28.06.2023.

Данас су наши ђаци генерације и у основној и у средњој школи награђени дипломама и новчаним наградама за постигнут успех.

Посета

Алексић Деки и стих понеки 7.06.2023.

Данас смо угостили Краљевачко позориште са тачком „Алексић Деки и стих понеки”. Овом приликом се захваљујемо на овој дивној посети.

Посета

Републичко такмичење 24.05.2023.

Данас су 2 ученика наше школе учествовала на Републичком такмичењу ученика средњих школа за ученике са сметњама у развоју из области текстилства и кожарства, у Старој Пазови, где је једна ученица освојила друго место.

Републичко такмичење 24.05.2023.

Учествовање наших ђака на Републичком такмичењу ученика средњих школа за ученике са сметњама у развоју из области текстилства и кожарства, у Старој Пазови.

Емисија Једнаки 23.05.2023.

Директорка школе, наставници и ученици су учествовали у емисији Једнаки и на тај начин представили нашу школу и боље је приближили јавности одговарајући на различита, а често постављана питања.

Будући конфекцијски шивачи и бравари

Наши ђаци представљају себе и школу, мај 2023.

Посета

Дан школе 24.04.2023.

Данас је у просторијама школе организована приредба поводом прославе Дана школе. Програм смо приредили за ученике, родитеље, пензионере и све оне који нам пружају подршку. Приредбу су реализовали ученици наше основе и средње школе заједно са гостима - ученицама старијих разреда ОШ „Бранко Радичевић” из Вранеша у пратњи педагогице Јелене Илић. Гости су заједно са ученицима наше школе извели драмски текст. Сви присутни гости су уживали у фантастичним изведбама драмских тектова, скечева, рецитација, те су реализаторе наградили громогласним аплаузом. Програм су припремиле наставнице: Лидија Ђоковић, Јелена Лазаревић и Александра Главчић. На крају приредбе је уприличено пригодно послужење за све учеснике и публику. Овом приликом се захваљујемо на посети и подршци коју су нам пружиле ученице ОШ „Бранко Радичевић” из Вранеша заједно са педагогицом Јеленом Илић, у нади да ће се ова успешна сарадња наставити у будућности.

Посета

Посета удружењу „Аутизам” 4.04.2023.

Поводом обележавања Светског дана особа са аутизмом, 2.4.2023.године, ученици млађих и старијих разреда наше школе у пратњи разредних старешина, посетили су другаре у Дневном центру друштва „Аутизам”. Ученици наше школе су имали прилику да се друже са другарима и упознају са активностима у оквиру новоотвореног центра. Сви ученици су уживали у посети центру. Овом приликом се захваљујемо друштву „Аутизам” на гостопримству у нади да ће овакве посете центру постати традиција.

Посета

Посета ученика ОШ „Ђура Јакшић” из Конарева 31.03.2023.

Поводом обележавања Светског дана особа са аутизмом, 2.4.2023. данас је у школском дворишту наше школе организована радионица под називом „Срце за аутизам”. Овом приликом су нас посетили другари старијих разреда из основне школе „Ђура Јакшић” из Конарева у пратњи педагогице Татјане Кенић и психолошкиње Сање Зечевић. Ученици су заједно бојили наруквице у облику срца са мотивима слагалице, које су знак особа са аутизмом. Након тога ђаци су обишли школу и наставили са дружењем уз пригодно послужење. Овом приликом се захваљујемо ученицима и ПП служби основне школе „Ђура Јакшић” у нади да ће оваква дружења постати традиција.

Засади дрво

Акција „Засади дрво” 30.03.2023.

У оквиру акције „Засади дрво”, која се наставља и ове године уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, ученици млађих разреда су са својим старешинама засадили четири саднице белог бора у школском дворишту. Циљ акције је едукација најмлађих о значају шума као и развијање свести о бризи и личној одговорности.

Посета

Посета ученика ОШ „Драган Маринковић” из Адрана 21.03.2023.

Поводом обележавања Светског дана особа са Дауновим синдромом, ученици ОШ Драган Маринковић" из Адрана, са учитељицом Јасном Савић, су посетили ученике наше школе. Организована је радионица Веселе чарапице". Ученици су заједно бојили различите чарапе, које су знак особа са Дауновим синдромом, а након тога су правили наруквице које су поклонили својим другарима. Након радионице, ученици су обишли школу и наставили дружење са нашим ученицима уз пригодно послужење. Овом приликом се захваљујемо учитељици Јасни Савић и њеним ученицима на несебичној љубави и пажњи коју нам пружају дуги низ година.

Посета

Посета представника ПУ Краљево 7.03.2023.

Нашу школу су посетили представници Полицијске управе Краљево, који су одржали предавање на тему насиља. Предавању су присуствовали ученици основне и средње школе са својим разредним старешинама. Ученици су на предавању добили многе корисне информације. Надамо се овако успешној сарадњи и у будућности.

Приредба

Приредба поводом школске славе 2023.

27.01.2023. ученици наше школе су реализовали приредбу поводом школске славе Свети Сава.

Светосавска награда

Светосавска награда 27.01.2023.

У Свечаној сали Градске управе града Краљева поводом обележавања школске славе, Светог Саве, додељене су награде најбољим ученицима основних и средњих школа. Градоначелник града Краљева и начелница Школске управе, уручили су награде најбољим ђацима на територији града. Награде су добиле најбоље ученице наше школе, Николета Миленковић као најбоља ученица Основне школе и Марија Рафаиловић као најбоља ученица Средње школе.

Donacija

Донације пакетића 2022.

Пакетиће за Нову годину за ученике наше школе су донирали: РВМ картонажа, Metal cars, Дунав осигурање, Интерклима, Гигант, Оливера Мијаиловић и ученици Музичке школе, Медицинске школе и Економске школе.

Druženje

Дружење са ученицима Економске школе 2022.

27.12.2022. ученици, чланови ученичког парламента Економске школе, посетили су нашу Школу. Упознали су се нашим ученицима и видели како је Школа опремљена,као и како се ради у нашој Школи. У 12 30 часова организована је радионица „Ко сам ја“ са ученицима старијих разреда и делом ученика средње школе. Радионица је била посвећена развоју интегритета ученика. Ученици обе школе су имали прилику да се упознају, да схвате да без обзира на различитости које чине интегритет сваког од њих, постоје и много тога што их повезује. Иста осећања,исте основне потребе и сличне жеље су оно што повезује све људе. Ученици обе школе су после почетне треме заиста уживали у раду. Фалило нам је простора, али није фалило доброг расположења, загрљаја и осмеха.

Predstava

Представа "Потрага за Деда Мразом" 21.12.2022.

Културни центар Рибница је реализовао новогодишњу представу за ученике наше школе. Путујуће позориште Кофер театар је донело празничну чаролију изводећи представу "Потрага за Деда Мразом".

Дружење са ученицима Шумарске школе 2022.

Ученици наше школе су се дружили са ученицима Шумарске школе 16.12.2022. године.

Radionica

Светски дан менталног здравља 2022.

У нашој школи, 10. октобра 2022.године, обележен је Светски дан менталног здравља. Тим поводом Ученички парламент Уметничке школе и наши ученици, реализовали су заједничку ликовну радионицу у просторијама наше школе, са темом - Када си срећан?

Takmičenje

Такмичење у изради бизнис плана 2022.

Ученици средње школе су са наставницима учествовали на такмичењу у изради бизнис плана у оквиру манифестације Дани едукативности младих иноватора и предузетника, које је одржано 30.09.2022. године у Краљеву.

Donacije

Донације током школске 2021/2022. године

Током школске 2021/2022. године, нашој школи су својим донацијама помогли и: Рома компанија, Коло српских сестара, Винер Штедише осигурање, Агро Инвест банка, Ресторан Сунце и многи доброчинитељи - појединци. Хвала!

Dan škole

Прослава Дана школе са ученицима Музичке школе 2022.

Дан школе је обележен 21.04. где су ученици наше школе припремили приредбу, а ученици Музичке школе улепшали тај дан својом песмом и игром са нашим ученицима.

Донација Кола српских сестара 2022.

Захваљујемо се Колу српских сестара које је донирало едукативне играчке за ученике наше школе.

Инклузивна пракса, посета ученика и наставника из Тузле 2022.

Пројекат „Инклузивна пракса кроз културу и традицију наших градова“ подразумева две размене ученика.

Donacija

Донација Медицинске и Музичке школе 2022.

31.03.2022. су ученици Медицинске и Музичке школе из Краљева одржали приредбу за ученике наше школе и донели им пакетиће.

Ученички рад

Ученик тречег разреда средње школе врло успешно учи да вари. Браво!

Svetosavska nagrada

Додела Светосавске награде 2022.

Град Краљево је даривао књигама најбоље ученике завршних разреда, основне и средње школе.

Čarolija

Донација новогодишњих пакетића 2021.

Захваљујемо се донаторима новогодишњих пакетића за ученике наше школе: Бобан цомерц, Марић центар, Технометал, Меркур, Дунав осигурање, Никола Божовић.

Čarolija

Чаролија на крају представе

У нашој школи је гостовала позоришна трупа Кофер театра из Београда, са представом "Чаролија на крају представе". За организацију ове посете захвалност дугујемо Културном центру - Рибница, а захвалност су најбоље исказали ученици школе, свих разреда, смехом, узвицима, уздасима и аплаузима.

Didaktička sredstva

Примена дидактичких средстава

У оквиру додатне подршке коју ШОСО "Иво Лола Рибар" пружа редовним школама на територији града Краљева, школа је у сарадњи са Друштвом учитеља Краљева, 20.12.2021. године, организовала предавање "Примена дидактичких средстава у раду са децом са развојним сметњама". Предавање и презентацију материјала осмислила је и реализовала Александра Васиљевић, дефектолог-олигофренолог и логопед. Интресовање је било велико, а утисци након предавања изузетно позитивни.

Poklon učeniku

Донација Дунав осигурања 2021.

Захваљујући донацији "Дунав осигурања" целокупан под у просторији продуженог боравка је замењен новим линолеумом и тепихом.

Poklon učeniku

Поклон ученику наше школе

Ученик трећег разреда средње школе је имао жељу да упозна капитена Црвене Звезде и добије његов дрес и та жеља му се испунила.

Poseta školi

Посета ученика ОШ "Ђура Јакшић" из Конарева

Нашу школу током Дечје недеље посетили су ученици из ОШ "Ђура Јакшић" из Конарева. У Продуженом боравку наше школе ученици су учествовали у заједничкој радионици и кроз разговор и игру ученици су се упознали и дружили. Ученици су том приликом посетили машинбраварску и кројачку радионицу, као и Кабинет за израду дидактичког материјала, Кабинет за психомоторне вежбе и Сензомоторну собу.Дечја недеља је добар повод за нова познанства, толеранцију и разумевање.

Biblioteka

Посета библиотеци 2021.

У оквиру Дечје недеље, чланови Ученичког парламента са својим млађим другарима и другарицама из школе, посетили су Народну библиотеку "Стефан Првовенчани". На дечјем одељењу, љубазне библиотекарке су их упознале са креативним илустрацијама, 3Д фотографијама, разноврсном литературом и занимљивим насловима. Том приликом наши ђаци учествовали су у ликовној радионици и постали су поносни чланови градске библиотеке. Ширили смо љубав према књизи и другарству.

Радионица средње школе

Радионица "Дрога, дуван, алкохол - болести зависности".

Ученички рад

Ученица другог разреда средње школе врло успешно ради на пешкиру. Браво!

Ученички рад

Ученик средње школе врло успешно шије двоструко затворени шав, руби кухињску крпу. Браво!

Čitajmo glasno

Читајмо гласно 28.02.2021.

Радионица поводом обележавања Националног дана књиге.

Eko suveniri

Еко сувенири

Радионица Еко сувенири је реализована 28.01.2021. године у организацији Тима за међупредметне компетенције и развој предузетништва. Више слика се налази у галерији.

Najbolji đaci

Најбољи ђаци у Краљеву

Град Краљево је даривао најбоље ученике књигама у школској 2020/2021. години. Најбољи ученик у основној школи је Јован Главоњић, а најбољи ученик у средњој школи је Милован Величић.

Drvna olimpijada

Дрвна олимпијада у Шумарској школи 2020.

Ученици наше школе су учествовали у такмичењу у прављењу дрвене кутије за оловке, по датом моделу. Освојили су утешну награду.