Blog dešavanja

Drvna olimpijada

Drvna olimpijada u Šumarskoj školi 2020.

Učenici naše škole su učestvovali u takmičenju u pravljenju drvene kutije za olovke, po datom modelu. Osvojili su utešnu nagradu.

Najbolji đaci

Najbolji đaci u Kraljevu

Grad Kraljevo je darivao najbolje učenike knjigama u školskoj 2020/2021. godini. Najbolji učenik u osnovnoj školi je Jovan Glavonjić, a najbolji učenik u srednjoj školi je Milovan Veličić.

Eko suveniri

Eko suveniri

Radionica Eko suveniri je realizovana 28.01.2021. godine u organizaciji Tima za međupredmetne kompetencije i razvoj preduzetništva. Više slika se nalazi u galeriji.

Čitajmo glasno

Čitajmo glasno 28.02.2021.

Radionica povodom obeležavanja Nacionalnog dana knjige.

Učenički rad

Učenik srednje škole vrlo uspešno šije dvostruko zatvoreni šav, rubi kuhinjsku krpu. Bravo!

Učenički rad

Učenica drugog razreda srednje škole vrlo uspešno radi na peškiru. Bravo!

Radionica srednje škole

Radionica "Droga, duvan, alkohol - bolesti zavisnosti".

Biblioteka

Poseta biblioteci 2021.

U okviru Dečje nedelje, članovi Učeničkog parlamenta sa svojim mlađim drugarima i drugaricama iz škole, posetili su Narodnu biblioteku "Stefan Prvovenčani". Na dečjem odeljenju, ljubazne bibliotekarke su ih upoznale sa kreativnim ilustracijama, 3D fotografijama, raznovrsnom literaturom i zanimljivim naslovima. Tom prilikom naši đaci učestvovali su u likovnoj radionici i postali su ponosni članovi gradske biblioteke. Širili smo ljubav prema knjizi i drugarstvu.

Poseta školi

Poseta učenika OŠ "Đura Jakšić" iz Konareva

Našu školu tokom Dečje nedelje posetili su učenici iz OŠ "Đura Jakšić" iz Konareva. U Produženom boravku naše škole učenici su učestvovali u zajedničkoj radionici i kroz razgovor i igru učenici su se upoznali i družili. Učenici su tom prilikom posetili mašinbravarsku i krojačku radionicu, kao i Kabinet za izradu didaktičkog materijala, Kabinet za psihomotorne vežbe i Senzomotornu sobu.Dečja nedelja je dobar povod za nova poznanstva, toleranciju i razumevanje.

Poklon učeniku

Poklon učeniku naše škole

Učenik III razreda srednje škole je imao želju da upozna kapitena Crvene Zvezde i dobije njegov dres i ta želja mu se ispunila.

Poklon učeniku

Donacija Dunav osiguranja 2021.

Zahvaljujući donaciji "Dunav osiguranja" celokupan pod u prostoriji produženog boravka je zamenjen novim linoleumom i tepihom.

Didaktička sredstva

Primena didaktičkih sredstava

U okviru dodatne podrške koju ŠOSO "Ivo Lola Ribar" pruža redovnim školama na teritoriji grada Kraljeva, škola je u saradnji sa Društvom učitelja Kraljeva, 20.12.2021. godine, organizovala predavanje "Primena didaktičkih sredstava u radu sa decom sa razvojnim smetnjama". Predavanje i prezentaciju materijala osmislila je i realizovala Aleksandra Vasiljević, defektolog-oligofrenolog i logoped. Intresovanje je bilo veliko, a utisci nakon predavanja izuzetno pozitivni.

Čarolija

Čarolija na kraju predstave

U našoj školi je gostovala pozorišna trupa Kofer teatra iz Beograda, sa predstavom "Čarolija na kraju predstave". Za organizaciju ove posete zahvalnost dugujemo Kulturnom centru - Ribnica, a zahvalnost su najbolje iskazali učenici škole, svih razreda, smehom, uzvicima, uzdasima i aplauzima.

Čarolija

Donacija novogodišnjih paketića 2021.

Zahvaljujemo se donatorima novogodišnjih paketića za učenike naše škole: Boban comerc, Marić centar, Tehnometal, Merkur, Dunav osiguranje, Nikola Božović.

Svetosavska nagrada

Dodela Svetosavske nagrade 2022.

Grad Kraljevo je darivao knjigama najbolje učenike završnih razreda, osnovne i srednje škole.

Učenički rad

Učenik trečeg razreda srednje škole vrlo uspešno uči da vari. Bravo!

Donacija

Donacija Medicinske i Muzičke škole 2022.

31.03.2022. su učenici Medicinske i Muzičke škole iz Kraljeva održali priredbu za učenike naše škole i doneli im paketiće.

Inkluzivna praksa, poseta učenika i nastavnika iz Tuzle 2022.

Projekat „Inkluzivna praksa kroz kulturu i tradiciju naših gradova“ podrazumeva dve razmene učenika.

Donacija Kola srpskih sestara 2022.

Zahvaljujemo se Kolu srpskih sestara koje je doniralo edukativne igračke za učenike naše škole.

Dan škole

Proslava Dana škole sa učenicima Muzičke škole 2022.

Dan škole je obeležen 21.04. gde su učenici naše škole pripremili priredbu, a učenici Muzičke škole ulepšali taj dan svojom pesmom i igrom sa našim učenicima.

Donacije

Donacije tokom školske 2021/2022. godine

Tokom školske 2021/2022. godine, našoj školi su svojim donacijama pomogli i: Roma kompanija, Kolo srpskih sestara, Wiener Städtische osiguranje, Agro Invest banka, Restoran Sunce i mnogi dobročinitelji - pojedinci. Hvala!

Takmičenje

Takmičenje u izradi biznis plana 2022.

Učenici srednje škole su sa nastavnicima učestvovali na takmičenju u izradi biznis plana u okviru manifestacije Dani edukativnosti mladih inovatora i preduzetnika, koje je održano 30.09.2022. godine u Kraljevu.

Radionica

Svetski dan mentalnog zdravlja 2022.

U našoj školi, 10. oktobra 2022.godine, obeležen je Svetski dan mentalnog zdravlja. Tim povodom Učenički parlament Umetničke škole i naši učenici, realizovali su zajedničku likovnu radionicu u prostorijama naše škole, sa temom - Kada si srećan?

Druženje sa učenicima Šumarske škole 2022.

Učenici naše škole su se družili sa učenicima Šumarske škole 16.12.2022. godine.

Predstava

Predstava "Potraga za Deda Mrazom" 21.12.2022.

Kulturni centar Ribnica je realizovao novogodišnju predstavu za učenike naše škole. Putujuće pozorište Kofer teatar je donelo prazničnu čaroliju izvodeći predstavu "Potraga za Deda Mrazom".

Druženje

Druženje sa učenicima Ekonomske škole 2022.

27.12.2022. učenici, članovi učeničkog parlamenta Ekonomske škole, posetili su našu Školu. Upoznali su se našim učenicima i videli kako je Škola opremljena,kao i kako se radi u našoj Školi. U 12 30 časova organizovana je radionica „Ko sam ja“ sa učenicima starijih razreda i delom učenika srednje škole. Radionica je bila posvećena razvoju integriteta učenika. Učenici obe škole su imali priliku da se upoznaju, da shvate da bez obzira na različitosti koje čine integritet svakog od njih, postoje i mnogo toga što ih povezuje. Ista osećanja,iste osnovne potrebe i slične želje su ono što povezuje sve ljude. Učenici obe škole su posle početne treme zaista uživali u radu. Falilo nam je prostora, ali nije falilo dobrog raspoloženja, zagrljaja i osmeha.

Donacija

Donacije paketića 2022.

Paketiće za Novu godinu za učenike naše škole su donirali: RVM kartonaža, Metal cars, Dunav osiguranje, Interklima, Gigant, Olivera Mijailović i učenici Muzičke škole, Medicinske škole i Ekonomske škole.