Aktuelnosti i obaveštenja


Plan primene mera za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19

Naša škola je ustanova koja svojim učenicima nudi potpuno besplatno školovanje, koje podrazumeva nabavku potrebnog đačkog pribora, besplatnu kuhinju, ekskurzije i učestvovanje na mnogim manifestacijama.


Škola danas broji 95 učenika, znatno manji broj nego ranijih godina.


Osnovno školovanje vodi stručno osposobljen tim defektologa oligofrenologa, somatopeda, surdoaudiologa i tiflologa, logoped i stručni saradnici socijalni radnik i psiholog.


Osim toga, naša škola obrazuje učenike sa motoričkim smetnjama u okviru kućne nastave.


Srednje školovanje sprovodi se u oblastima mašinstva i tekstilstva. Rad sa učenicima izvode profesori i majstori koji su defektološki osposobljeni.

Više o nama
Donacije

Renoviranje škole 2005.

Renoviranjem škole 2005. godine učenici su dobili savremenu đačku kuhinju, sportske terene i uređeno školsko dvorište uz podršku Ambasade Japana.

Digitalni kabinet 2010.

2010. godine škola dobija digitalni kabinet koji se kasnije oprema i savremenom interaktivnom tablom koja se aktivno koristi u nastavi.

Senzomotorna soba 2014/2015.

2014. i 2015. godine uz donaciju Ambasade Republike Češke u Beogradu, delom i Fondacije NJKV Princeze Katarine, u školu stiže Senzomotorna soba koju koriste učenici škole kao i članovi raznih udruženja, deca sa smetnjama u razvoju, iz Kraljeva i celog Raškog okruga.

Renoviranje kupatila 2019.

Zahvaljujemo se porodici Mihajlović, Fondaciji NJKV Princeza Katarina i Humanitarnoj organizaciji Lifeline Čikago, na doprinosu i velikoj pomoći našoj školi.

Sređivanje škole 2022.

Sređivanje ŠOSO "Ivo Lola Ribar" pomogla je Roma Company.

Pitajte logopeda ili defektologa.

Pošaljite email

Dešavanja i priredbe

Priredba povodom Nove godine

Povodom proslave Nove godine učenici škole su pripremili priredbu sa svojim nastavnicima. Priredbi su prisustvovali i mnogobrojni gosti.

Proslava Svetog Save

Povodom proslave školske slave učenici škole su pripremili priredbu sa svojim nastavnicima. Proslavu su ulepšali mnogobrojni gosti.

"Moj komunikator RS"je projekat Udruženja građana "Centar za dečija prava-Kraljevo", nastao u saradnji sa ŠOSO "Ivo Lola Ribar" iz Kraljeva i OŠ " Milka Šobar Nataše" iz Črnomelja u Sloveniji, a finansiran od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Download Komunikator za Android Download Komunikator za iPhone