Aktuelnosti

Радоиница

Svetski dan zdravlja 5.04.2024.

Crveni krst Kraljevo i njihovi volonteri su održali predavanja i radionice za učenike na teme: prevencija trgovine ljudima, pružanja prve pomoći, promocija humanih vrednosti i postupanje u nesrećama. Crveni krst Kraljevo je takođe donirao odevne predmete za naše učenike.

Радоиница

Dan osoba sa autizmom 2.04.2024.

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom organizovane su radionice gde su učenici zajedno i na različite načine ukrašavali slagalice, koje su znak osoba sa autizmom. Svi smo deo slagalice.

Радоиница

Dan osoba sa Daunovim sindromom 21.03.2024.

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom učenici su zajedno ukrašavali različite čarape, koje su znak osoba sa Daunovim sindromom. Nema više stereotipa.


Saznajte više - Blog strana
Saznajte više - Galerija
Saznajte više - Društvene mreže

Obaveštenja i organizacija


Rešenje o obustavi postupka za tehnološki višak 14.08.2023.


Konačna rang lista tehnoloških viškova 9.08.2023.


Upis u prvi razred srednje škole, školske 2023/24. godine

Ove godine upisujemo:


  • - 6 učenika zanimanje bravar, oblast obrazovanja mašinstvo i obrada metala
  • - 6 učenika zanimanje konfekcijski šivač, oblast obrazovanja tekstilstvo i kožarstvo

Prevencija nasilja


Plan primene mera Za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19

Naša škola je ustanova koja svojim učenicima nudi potpuno besplatno školovanje, koje podrazumeva nabavku potrebnog đačkog pribora, besplatnu kuhinju, ekskurzije i učestvovanje na mnogim manifestacijama.


Škola danas broji 88 učenika, znatno manji broj nego ranijih godina.


Osnovno školovanje vodi stručno osposobljen tim defektologa oligofrenologa, somatopeda, surdoaudiologa i tiflologa, logoped i stručni saradnici socijalni radnik i psiholog.


Osim toga, naša škola obrazuje učenike sa motoričkim smetnjama u okviru kućne nastave.


Srednje školovanje sprovodi se u oblastima mašinstva i tekstilstva. Rad sa učenicima izvode profesori i majstori koji su defektološki osposobljeni.

Više o nama
Donacije

Renoviranje škole 2005.

Renoviranjem škole 2005. godine učenici su dobili savremenu đačku kuhinju, sportske terene i uređeno školsko dvorište uz podršku Ambasade Japana.

Digitalni kabinet 2010.

2010. godine škola dobija digitalni kabinet koji se kasnije oprema i savremenom interaktivnom tablom koja se aktivno koristi u nastavi.

Senzomotorna soba 2014/2015.

2014. i 2015. godine uz donaciju Ambasade Republike Češke u Beogradu, delom i Fondacije NJKV Princeze Katarine, u školu stiže Senzomotorna soba koju koriste učenici škole kao i članovi raznih udruženja, deca sa smetnjama u razvoju, iz Kraljeva i celog Raškog okruga.

Renoviranje kupatila 2019.

Zahvaljujemo se porodici Mihajlović, Fondaciji NJKV Princeza Katarina i Humanitarnoj organizaciji Lifeline Čikago, na doprinosu i velikoj pomoći našoj školi.

Sređivanje škole 2022.

Sređivanje ŠOSO "Ivo Lola Ribar" pomogla je Roma Company.

Inkluzivno igralište 2024.

Zahvaljujući donaciji NIS-a a.d. Novi Sad i Telekoma Srbije, bogatiji smo za inkluzivno igralište koje se sastoji od tobogana sa kulom, klackalice i ljuljaške koja je prilagođena za decu koja koriste kolica.

Pitajte logopeda ili defektologa.

Pošaljite email

Dešavanja i priredbe

Proslava Svetog Save

Povodom proslave školske slave učenici škole su pripremili priredbu sa svojim nastavnicima.

Proslava Dana škole

Povodom proslave Dana škole priredbu su realizovali učenici naše škole zajedno sa gostima - učenicama starijih razreda OŠ „Branko Radičević” iz Vraneša.

"Moj komunikator RS"je projekat Udruženja građana "Centar za dečija prava-Kraljevo", nastao u saradnji sa ŠOSO "Ivo Lola Ribar" iz Kraljeva i OŠ " Milka Šobar Nataše" iz Črnomelja u Sloveniji, a finansiran od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Download Komunikator za Android Download Komunikator za iPhone