Blog dešavanja

Радоиница

Prvenstvo Srbije u atletici 17.05.2024.

U organizaciji Zajednice škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom na fudbalskom stadionu „Čair“ u Nišu održano je Prvenstvo Srbije u atletici. Naša škola imala je devet predstavnika u muškoj i ženskoj konkurenciji. Učenici su osvojili 2. mesto u disciplini skok iz mesta i 3. mesto u trčanju na 100 m (sprint).

Радоиница

Kros RTS-a 17.05.2024.

Kroz smeh i takmičarski duh je održan Kros RTS-a.

Радоиница

Republičko takmičenje 14.05.2024.

Danas su učenici naše škole učestvovali na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola za učenike sa smetnjama u razvoju iz oblasti tekstilstva i kožarstva, u Nišu, gde su osvojili pohvalinice i medalje.

Радоиница

Dan škole 23.04.2024.

Povodom Dana škole održane su sportske igre i priredba koju su izveli učenici i nastavnici naše škole, gde su im se recitacijom pridružili učenici OŠ "Svetozar Marković".

Радоиница

Republičko takmičenje 19.04.2024.

Danas su 2 učenika naše škole učestvovala na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola za učenike sa smetnjama u razvoju iz oblasti mašinstva i obrade metala, u Beogradu, gde su osvojili vredne nagrade.

Радоиница

Uskršnje radionice 2024.

Uskršnje radionice su i ove godine održane u susret prazniku, gde su naši učenici pokazali svoju kreativnost i uspeh u zabavnom, ali i odgovornom timskom radu.

Радоиница

Svetski dan zdravlja 5.04.2024.

Crveni krst Kraljevo i njihovi volonteri su održali predavanja i radionice za učenike na teme: prevencija trgovine ljudima, pružanja prve pomoći, promocija humanih vrednosti i postupanje u nesrećama. Crveni krst Kraljevo je takođe donirao odevne predmete za naše učenike.

Радоиница

Dan osoba sa autizmom 2.04.2024.

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom organizovane su radionice gde su učenici zajedno i na različite načine ukrašavali slagalice, koje su znak osoba sa autizmom. Svi smo deo slagalice.

Радоиница

Dan osoba sa Daunovim sindromom 21.03.2024.

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom učenici su zajedno ukrašavali različite čarape, koje su znak osoba sa Daunovim sindromom. Nema više stereotipa.

Svečanost

Svetosavska nagrada 29.01.2024.

Povodom obeležavanja školske slave Svetog Save dodeljene su nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola. Ispred naše osnovne škole nagradu je primio Tošić Filip, učenik sedmog razreda, dok je ispred naše srednje škole nagradu primio Sava Acović, učenik trećeg razreda. Čestitamo našim učenicima i želimo im puno uspeha u nastavku školovanja.

Svečanost

Svetosavska akademija 26.01.2024.

Održana je svečana Svetosavska akademija na nivou grada u Kraljevačkom pozorištu. Organizatori su bili: OŠ „Dostitej Obradović“ iz Vrbe, Umetnička škola i ŠOSO „Ivo Lola Ribar“. Učenici naše škole Lazar i Sava zajedno sa nastavnicom Snežanom Stanković su nas predstavili na dostojanstven i pohvale vredan način.

Донација

Inkluzivno igralište januar 2024.

Zahvaljujući donaciji NIS-a a.d. Novi Sad i Telekoma Srbije, bogatiji smo za inkluzivno igralište koje se sastoji od tobogana sa kulom, klackalice i ljuljaške koja je prilagođena za decu koja koriste kolica. Sve sprave su postavljene na tartan podlozi. Igralište je potpuno prilagođeno potrebama učenika naše škole i u njemu učenici rado uživaju.

Посета

Dodela novogodišnjih paketića 29.12.2023.

I ove godine smo sve učenike naše škole obradovali novogodišnjim paketićima zahvaljujći donacijama naših vernih prijatelja: Dunav osiguranje, Vodovod, Veterinarski institut, Cip, Korali, Virdžinija, Medicinska škola, OŠ „Jovo Kursula“.

Посета

Poseta učenika Šumarske škole 28.12.2023.

Danas su nas posetili učenici Šumarske škole koji su izveli novogodišnju predstavu za naše učenike. Zahvaljujemo se učenicima i profesorima Šumarske škole.

Посета

Poseta učenika OŠ „Jovo Kursula“ i Medicinske škole 25.12.2023.

Danas su nas posetili predstavnici učeničkog parlamenta OŠ „Jovo Kursula“ i učenici Medicinske škole. Učenici Medicinske škole su izveli predstavu, dok su predstavnici učeničkog parlamenta OŠ „Jovo Kursula“ obradovali naše učenike slatkišima i higijenskim paketima. Ovom prilikom se zahvaljujemo učenicima, nastavnicima i direktorima obe škole.

Посета

Deda Mraz na godišnjem odmoru 19.12.2023.

Danas je u prostorijama škole organizovana novogodišnja predstava za učenike naše škole. Redakcija za decu i mlade Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo organizuje ovu predstavu pod nazivom „Deda Mraz na godišnjem odmoru“ u saradnji sa Kofer teatrom.

Посета

Poseta NJ.K.V. princeze Katarine i princa Aleksandra Karađorđevića 05.12.2023.

Veoma smo ponosni što smo imali priliku da ponovo ugostimo NJ.K.V. princezu Katarinu i princa Aleksandra Karađorđevića koji su učenicima naše škole donirali igračke i obećali finansijsku podršku u budućim projektima naše škole.

Посета

Poseta učenika Muzičke, Medicinske i Ekonomske škole 15.11.2023.

Danas su, povodom obeležavanja Dana tolerancije, našu školu posetili učenici Muzičke, Ekonomske i Medicinske škole iz Kraljeva, zajedno sa profesorkom Marijom Đoković, koordinatorom učeničkog Parlamenta Medicinske škole. Tom prilikom su učenici izveli predivan koncert za učenike naše škole, ali i obradovali ih slatkišima i slanišima u kojima su svi uživali. Učenici Medicinske škole su takođe i donirali novčana sredstva našim učenicima.

Посета

Studijska poseta 6.10.2023.

Predstavnici škole Centrul Scolar de educate Inkluziva nr.2 Sibiu iz Rumunije su bili u studijskoj poseti našoj školi, гgde su učestvovali u radionicama, a održana je i prezentacija didaktičkog materijala koji se koristi u radu sa našim đacima.

Посета

Kros RTS-a 22.09.2023.

Kroz smeh i takmičarski duh je održan Kros RTS-a.

Посета

Poseta Moto kluba Kings 15.09.2023.

Danas smo ugostili članove Moto kluba Kings, koji su svojim prisustvom i poklonima usrećili naše đake.

Посета

Đaci generacije 28.06.2023.

Danas su naši đaci generacije i u osnovnoj i u srednjoj školi nagrađeni diplomama i novčanim nagradama za postignut uspeh.

Посета

Aleksić Deki i stih poneki 7.06.2023.

Danas smo ugostili Kraljevačko pozorište sa tačkom „Aleksić Deki i stih poneki”. Ovom prilikom se zahvaljujemo na ovoj divnoj poseti.

Посета

Republičko takmičenje 24.05.2023.

Danas su 2 učenika naše škole učestvovala na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola za učenike sa smetnjama u razvoju iz oblasti tekstilstva i kožarstva, u Staroj Pazovi, gde je jedna učenica osvojila drugo mesto.

Republičko takmičenje 24.05.2023.

Učestvovanje naših đaka na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola za učenike sa smetnjama u razvoju iz oblasti tekstilstva i kožarstva, u Staroj Pazovi.

Emisija Jednaki 23.05.2023.

Direktorka škole, nastavnici i učenici su učestvovali u emisiji Jednaki i na taj način predstavili našu školu i bolje je približili javnosti odgovarajući na različita, a često postavljana pitanja.

Budući konfekcijski šivači i bravari

Naši đaci predstavljaju sebe i školu, maj 2023.

Посета

Dan škole 24.04.2023.

Danas je u prostorijama škole organizovana priredba povodom proslave Dana škole. Program smo priredili za učenike, roditelje, penzionere i sve one koji nam pružaju podršku. Priredbu su realizovali učenici naše osnove i srednje škole zajedno sa gostima - učenicama starijih razreda OŠ „Branko Radičević” iz Vraneša u pratnji pedagogice Jelene Ilić. Gosti su zajedno sa učenicima naše škole izveli dramski tekst. Svi prisutni gosti su uživali u fantastičnim izvedbama dramskih tektova, skečeva, recitacija, te su realizatore nagradili gromoglasnim aplauzom. Program su pripremile nastavnice: Lidija Đoković, Jelena Lazarević i Aleksandra Glavčić. Na kraju priredbe je upriličeno prigodno posluženje za sve učesnike i publiku. Ovom prilikom se zahvaljujemo na poseti i podršci koju su nam pružile učenice OŠ „Branko Radičević” iz Vraneša zajedno sa pedagogicom Jelenom Ilić, u nadi da će se ova uspešna saradnja nastaviti u budućnosti.

Посета

Poseta udruženju „Autizam” 4.04.2023.

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom, 2.4.2023.godine, učenici mlađih i starijih razreda naše škole u pratnji razrednih starešina, posetili su drugare u Dnevnom centru društva „Autizam”. Učenici naše škole su imali priliku da se druže sa drugarima i upoznaju sa aktivnostima u okviru novootvorenog centra. Svi učenici su uživali u poseti centru. Ovom prilikom se zahvaljujemo društvu „Autizam” na gostoprimstvu u nadi da će ovakve posete centru postati tradicija.

Poseta

Poseta učenika OŠ „Đura Jakšić” iz Konareva 31.03.2023.

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom, 2.4.2023. danas je u školskom dvorištu naše škole organizovana radionica pod nazivom „Srce za autizam”. Ovom prilikom su nas posetili drugari starijih razreda iz osnovne škole „Đura Jakšić” iz Konareva u pratnji pedagogice Tatjane Kenić i psihološkinje Sanje Zečević. Učenici su zajedno bojili narukvice u obliku srca sa motivima slagalice, koje su znak osoba sa autizmom. Nakon toga đaci su obišli školu i nastavili sa druženjem uz prigodno posluženje. Ovom prilikom se zahvaljujemo učenicima i PP službi osnovne škole „Đura Jakšić” u nadi da će ovakva druženja postati tradicija.

Zasadi drvo

Akcija „Zasadi drvo” 30.03.2023.

U okviru akcije „Zasadi drvo”, koja se nastavlja i ove godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, učenici mlađih razreda su sa svojim starešinama zasadili četiri sadnice belog bora u školskom dvorištu. Cilj akcije je edukacija najmlađih o značaju šuma kao i razvijanje svesti o brizi i ličnoj odgovornosti.

Poseta

Poseta učenika OŠ „Dragan Marinković” iz Adrana 21.03.2023.

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom, učenici OŠ Dragan Marinković" iz Adrana, sa učiteljicom Jasnom Savić, su posetili učenike naše škole. Organizovana je radionica Vesele čarapice". Učenici su zajedno bojili različite čarape, koje su znak osoba sa Daunovim sindromom, a nakon toga su pravili narukvice koje su poklonili svojim drugarima. Nakon radionice, učenici su obišli školu i nastavili druženje sa našim učenicima uz prigodno posluženje. Ovom prilikom se zahvaljujemo učiteljici Jasni Savić i njenim učenicima na nesebičnoj ljubavi i pažnji koju nam pružaju dugi niz godina.

Poseta

Poseta predstavnika PU Kraljevo 7.03.2023.

Našu školu su posetili predstavnici Policijske uprave Kraljevo, koji su održali predavanje na temu nasilja. Predavanju su prisustvovali učenici osnovne i srednje škole sa svojim razrednim starešinama. Učenici su na predavanju dobili mnoge korisne informacije. Nadamo se ovako uspešnoj saradnji i u budućnosti.

Priredba

Priredba povodom školske slave 2023.

27.01.2023. učenici naše škole su realizovali priredbu povodom školske slave Sveti Sava.

Svetosavska nagrada

Svetosavska nagrada 27.01.2023.

U Svečanoj sali Gradske uprave grada Kraljeva povodom obeležavanja školske slave, Svetog Save, dodeljene su nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola. Gradonačelnik grada Kraljeva i načelnica Školske uprave, uručili su nagrade najboljim đacima na teritoriji grada. Nagrade su dobile najbolje učenice naše škole, Nikoleta Milenković kao najbolja učenica Osnovne škole i Marija Rafailović kao najbolja učenica Srednje škole.

Donacija

Donacije paketića 2022.

Paketiće za Novu godinu za učenike naše škole su donirali: RVM kartonaža, Metal cars, Dunav osiguranje, Interklima, Gigant, Olivera Mijailović i učenici Muzičke škole, Medicinske škole i Ekonomske škole.

Druženje

Druženje sa učenicima Ekonomske škole 2022.

27.12.2022. učenici, članovi učeničkog parlamenta Ekonomske škole, posetili su našu Školu. Upoznali su se našim učenicima i videli kako je Škola opremljena,kao i kako se radi u našoj Školi. U 12 30 časova organizovana je radionica „Ko sam ja“ sa učenicima starijih razreda i delom učenika srednje škole. Radionica je bila posvećena razvoju integriteta učenika. Učenici obe škole su imali priliku da se upoznaju, da shvate da bez obzira na različitosti koje čine integritet svakog od njih, postoje i mnogo toga što ih povezuje. Ista osećanja,iste osnovne potrebe i slične želje su ono što povezuje sve ljude. Učenici obe škole su posle početne treme zaista uživali u radu. Falilo nam je prostora, ali nije falilo dobrog raspoloženja, zagrljaja i osmeha.

Predstava

Predstava "Potraga za Deda Mrazom" 21.12.2022.

Kulturni centar Ribnica je realizovao novogodišnju predstavu za učenike naše škole. Putujuće pozorište Kofer teatar je donelo prazničnu čaroliju izvodeći predstavu "Potraga za Deda Mrazom".

Druženje sa učenicima Šumarske škole 2022.

Učenici naše škole su se družili sa učenicima Šumarske škole 16.12.2022. godine.

Radionica

Svetski dan mentalnog zdravlja 2022.

U našoj školi, 10. oktobra 2022.godine, obeležen je Svetski dan mentalnog zdravlja. Tim povodom Učenički parlament Umetničke škole i naši učenici, realizovali su zajedničku likovnu radionicu u prostorijama naše škole, sa temom - Kada si srećan?

Takmičenje

Takmičenje u izradi biznis plana 2022.

Učenici srednje škole su sa nastavnicima učestvovali na takmičenju u izradi biznis plana u okviru manifestacije Dani edukativnosti mladih inovatora i preduzetnika, koje je održano 30.09.2022. godine u Kraljevu.

Donacije

Donacije tokom školske 2021/2022. godine

Tokom školske 2021/2022. godine, našoj školi su svojim donacijama pomogli i: Roma kompanija, Kolo srpskih sestara, Wiener Städtische osiguranje, Agro Invest banka, Restoran Sunce i mnogi dobročinitelji - pojedinci. Hvala!

Dan škole

Proslava Dana škole sa učenicima Muzičke škole 2022.

Dan škole je obeležen 21.04. gde su učenici naše škole pripremili priredbu, a učenici Muzičke škole ulepšali taj dan svojom pesmom i igrom sa našim učenicima.

Donacija Kola srpskih sestara 2022.

Zahvaljujemo se Kolu srpskih sestara koje je doniralo edukativne igračke za učenike naše škole.

Inkluzivna praksa, poseta učenika i nastavnika iz Tuzle 2022.

Projekat „Inkluzivna praksa kroz kulturu i tradiciju naših gradova“ podrazumeva dve razmene učenika.

Donacija

Donacija Medicinske i Muzičke škole 2022.

31.03.2022. su učenici Medicinske i Muzičke škole iz Kraljeva održali priredbu za učenike naše škole i doneli im paketiće.

Učenički rad

Učenik trečeg razreda srednje škole vrlo uspešno uči da vari. Bravo!

Svetosavska nagrada

Dodela Svetosavske nagrade 2022.

Grad Kraljevo je darivao knjigama najbolje učenike završnih razreda, osnovne i srednje škole.

Čarolija

Donacija novogodišnjih paketića 2021.

Zahvaljujemo se donatorima novogodišnjih paketića za učenike naše škole: Boban comerc, Marić centar, Tehnometal, Merkur, Dunav osiguranje, Nikola Božović.

Čarolija

Čarolija na kraju predstave

U našoj školi je gostovala pozorišna trupa Kofer teatra iz Beograda, sa predstavom "Čarolija na kraju predstave". Za organizaciju ove posete zahvalnost dugujemo Kulturnom centru - Ribnica, a zahvalnost su najbolje iskazali učenici škole, svih razreda, smehom, uzvicima, uzdasima i aplauzima.

Didaktička sredstva

Primena didaktičkih sredstava

U okviru dodatne podrške koju ŠOSO "Ivo Lola Ribar" pruža redovnim školama na teritoriji grada Kraljeva, škola je u saradnji sa Društvom učitelja Kraljeva, 20.12.2021. godine, organizovala predavanje "Primena didaktičkih sredstava u radu sa decom sa razvojnim smetnjama". Predavanje i prezentaciju materijala osmislila je i realizovala Aleksandra Vasiljević, defektolog-oligofrenolog i logoped. Intresovanje je bilo veliko, a utisci nakon predavanja izuzetno pozitivni.

Poklon učeniku

Donacija Dunav osiguranja 2021.

Zahvaljujući donaciji "Dunav osiguranja" celokupan pod u prostoriji produženog boravka je zamenjen novim linoleumom i tepihom.

Poklon učeniku

Poklon učeniku naše škole

Učenik III razreda srednje škole je imao želju da upozna kapitena Crvene Zvezde i dobije njegov dres i ta želja mu se ispunila.

Poseta školi

Poseta učenika OŠ "Đura Jakšić" iz Konareva

Našu školu tokom Dečje nedelje posetili su učenici iz OŠ "Đura Jakšić" iz Konareva. U Produženom boravku naše škole učenici su učestvovali u zajedničkoj radionici i kroz razgovor i igru učenici su se upoznali i družili. Učenici su tom prilikom posetili mašinbravarsku i krojačku radionicu, kao i Kabinet za izradu didaktičkog materijala, Kabinet za psihomotorne vežbe i Senzomotornu sobu.Dečja nedelja je dobar povod za nova poznanstva, toleranciju i razumevanje.

Biblioteka

Poseta biblioteci 2021.

U okviru Dečje nedelje, članovi Učeničkog parlamenta sa svojim mlađim drugarima i drugaricama iz škole, posetili su Narodnu biblioteku "Stefan Prvovenčani". Na dečjem odeljenju, ljubazne bibliotekarke su ih upoznale sa kreativnim ilustracijama, 3D fotografijama, raznovrsnom literaturom i zanimljivim naslovima. Tom prilikom naši đaci učestvovali su u likovnoj radionici i postali su ponosni članovi gradske biblioteke. Širili smo ljubav prema knjizi i drugarstvu.

Radionica srednje škole

Radionica "Droga, duvan, alkohol - bolesti zavisnosti".

Učenički rad

Učenica drugog razreda srednje škole vrlo uspešno radi na peškiru. Bravo!

Učenički rad

Učenik srednje škole vrlo uspešno šije dvostruko zatvoreni šav, rubi kuhinjsku krpu. Bravo!

Čitajmo glasno

Čitajmo glasno 28.02.2021.

Radionica povodom obeležavanja Nacionalnog dana knjige.

Eko suveniri

Eko suveniri

Radionica Eko suveniri je realizovana 28.01.2021. godine u organizaciji Tima za međupredmetne kompetencije i razvoj preduzetništva. Više slika se nalazi u galeriji.

Drvna olimpijada

Drvna olimpijada u Šumarskoj školi 2020.

Učenici naše škole su učestvovali u takmičenju u pravljenju drvene kutije za olovke, po datom modelu. Osvojili su utešnu nagradu.

Najbolji đaci

Najbolji đaci u Kraljevu

Grad Kraljevo je darivao najbolje učenike knjigama u školskoj 2020/2021. godini. Najbolji učenik u osnovnoj školi je Jovan Glavonjić, a najbolji učenik u srednjoj školi je Milovan Veličić.