Produženi boravak

Produženi boravak je neobavezan oblik rada koji se organizuje pre ili posle nastave sa učenicima i predstavlja mogućnost da deca, pored redovne nastave, budu u školi još jedan deo dana, dok su im roditelji na poslu.

Grupe učenika se mogu organizovati po potrebi i u zavisnosti od broja učenika kao heterogene (učenici različitih razreda) ili homogene (učenici istog razreda, a različitih odeljenja).

Rad u boravku obuhvata samostalan rad učenika, aktivnosti u slobodnom vremenu i slobodne aktivnosti. Samostalni rad učenika proizilazi iz nastavnog plana i programa.

U okviru individualnog rada sa učenicima se radi na celokupnom razvoju u skladu sa specifičnostima svakog deteta kroz aktivnosti za razvoj pažnje, fine i krupne motorike, grafomotorike, percepcije, učenje i bogaćenje rečnika.

Učenici se svakodnevno uče higijenskm i radnim navikama, kao i pravilima ponašanja. Aktivnosti koje se sprovode u slobodnom vremenu jesu društvene i misaone igre, slušanje muzike i dečijih pesama, igranje sa igračkama, gledanje crtanih filmova i obrazovnih emisija za decu. U okviru slobodnih aktivnosti svakodnevno se organizuju likovne, kreativne, muzičke i rekreativne radionice za učenike, kao i šetnja dvorištem i sportske aktivnosti ili elementarne igre na igralištu ili u sali za fizičko vaspitanje.

Uređenje prostora

Individualni rad sa učenicima

Likovne, kreativne i rekreativne radionice i igre

Blog dešavanja

Senzorni zid u produženom boravku

U produženom boravku škole se nalazi senzorni zid koji mogu da koriste deca dok provode vreme u boravku.

Jesenje aktivnosti

Jesenje aktivnosti u produženom boravku

U školskoj 2022/2023. godini tokom jeseni u produženom boravku realizovan je niz radionica sa učenicima nižih razreda.

Zimske aktivnosti

Zimske aktivnosti u produženom boravku

U školskoj 2022/2023. godini tokom zime u produženom boravku realizovan je niz radionica sa učenicima nižih razreda.

Prolećne aktivnosti

Prolećne aktivnosti u produženom boravku

U školskoj 2022/2023. godini tokom proleća u produženom boravku realizovan je niz radionica sa učenicima nižih razreda.