Aktuelnosti

Poseta

Poseta učenika OŠ "Dragan Marinković iz Adrana 21.03.2023.

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom, učenici OŠ Dragan Marinković" iz Adrana, sa učiteljicom Jasnom Savić, su posetili učenike naše škole. Organizovana je radionica Vesele čarapice". Učenici su zajedno bojili različite čarape, koje su znak osoba sa Daunovim sindromom, a nakon toga su pravili narukvice koje su poklonili svojim drugarima. Nakon radionice, učenici su obišli školu i nastavili druženje sa našim učenicima uz prigodno posluženje. Ovom prilikom se zahvaljujemo učiteljici Jasni Savić i njenim učenicima na nesebičnoj ljubavi i pažnji koju nam pružaju dugi niz godina.

Poseta

Poseta predstavnika PU Kraljevo 7.03.2023.

Našu školu su posetili predstavnici Policijske uprave Kraljevo, koji su održali predavanje na temu nasilja. Predavanju su prisustvovali učenici osnovne i srednje škole sa svojim razrednim starešinama. Učenici su na predavanju dobili mnoge korisne informacije. Nadamo se ovako uspešnoj saradnji i u budućnosti.

Priredba

Priredba povodom školske slave 27.01.2023.

27.01.2023. učenici naše škole su realizovali priredbu povodom školske slave Sveti Sava.


Saznajte više - Blog strana
Saznajte više - Galerija
Saznajte više - Društvene mreže

Obaveštenja i organizacija

Osrganizacija nastave u 2022/23. godini


Plan primene mera Za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19

Naša škola je ustanova koja svojim učenicima nudi potpuno besplatno školovanje, koje podrazumeva nabavku potrebnog đačkog pribora, besplatnu kuhinju, ekskurzije i učestvovanje na mnogim manifestacijama.


Škola danas broji 95 učenika, znatno manji broj nego ranijih godina.


Osnovno školovanje vodi stručno osposobljen tim defektologa oligofrenologa, somatopeda, surdoaudiologa i tiflologa, logoped i stručni saradnici socijalni radnik i psiholog.


Osim toga, naša škola obrazuje učenike sa motoričkim smetnjama u okviru kućne nastave.


Srednje školovanje sprovodi se u oblastima mašinstva i tekstilstva. Rad sa učenicima izvode profesori i majstori koji su defektološki osposobljeni.

Više o nama
Donacije

Renoviranje škole 2005.

Renoviranjem škole 2005. godine učenici su dobili savremenu đačku kuhinju, sportske terene i uređeno školsko dvorište uz podršku Ambasade Japana.

Digitalni kabinet 2010.

2010. godine škola dobija digitalni kabinet koji se kasnije oprema i savremenom interaktivnom tablom koja se aktivno koristi u nastavi.

Senzomotorna soba 2014/2015.

2014. i 2015. godine uz donaciju Ambasade Republike Češke u Beogradu, delom i Fondacije NJKV Princeze Katarine, u školu stiže Senzomotorna soba koju koriste učenici škole kao i članovi raznih udruženja, deca sa smetnjama u razvoju, iz Kraljeva i celog Raškog okruga.

Renoviranje kupatila 2019.

Zahvaljujemo se porodici Mihajlović, Fondaciji NJKV Princeza Katarina i Humanitarnoj organizaciji Lifeline Čikago, na doprinosu i velikoj pomoći našoj školi.

Sređivanje škole 2022.

Sređivanje ŠOSO "Ivo Lola Ribar" pomogla je Roma Company.

Pitajte logopeda ili defektologa.

Pošaljite email

Dešavanja i priredbe

Dodela Svetosavske nagrade

Povodom obeležavanja školske slave, Svetog Save, dodeljene su nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola.

Proslava Svetog Save

Povodom proslave školske slave učenici škole su pripremili priredbu sa svojim nastavnicima.

"Moj komunikator RS"je projekat Udruženja građana "Centar za dečija prava-Kraljevo", nastao u saradnji sa ŠOSO "Ivo Lola Ribar" iz Kraljeva i OŠ " Milka Šobar Nataše" iz Črnomelja u Sloveniji, a finansiran od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Download Komunikator za Android Download Komunikator za iPhone